top of page
baby-feet.png

Cursus babymassage met voetreflex

Behoefte om contact te maken met je kindje op een speciale en onderbouwde manier? Dan kan dat met de cursus Babymassage/voetreflexmassage. De lessen worden gegeven bij verloskundigen Ridderhof in Oss waar ik ook als assistente werk.

Babymassage geeft een gevoel van geborgenheid en dat heeft je kindje nodig. In het begin van zijn/haar leventje doet je kindje een heleboel indrukken op, zoals lawaai, licht, kou en warmte. Babymassage kan je kindje helpen om deze prikkels te verwerken. Met babymassage wordt je kindje ook bewust van zijn/haar eigen lichaam.

De massage heeft het doel om nog dichter bij je kind te komen en zo de onderlinge band te versterken.

Babymassage/voetreflexmassage heeft een gunstig effect op onrustige baby's, huilbaby's, baby's die niet goed in- of doorslapen en kinderen die vaak ziek of verkouden zijn.

De cursus Babymassage/voetreflexmassage is is geschikt voor baby's van 6 weken tot 8 maanden oud en is verdeeld over 3 lessen.

 

Aan de orde komen o.a.:

  • de algehele massage

  • olie- en aromatherapie

  • voetreflexmassage bij darmkrampjes, verkoudheid en tandjes krijgen.

Ook leer je hoe je je kindje in zijn/haar basis moet dragen en vertel ik je meer over Dunstan babytaal, de taal van pasgeboren baby's.

De massage wordt stap voor stap aangeleerd, waarbij het tempo wordt aangepast aan de baby's. De groep wordt bewust klein gehouden, waardoor een rustige omgeving ontstaat voor de baby's en het mogelijk is aan iedere kindje persoonlijk aandacht te geven.


Per baby kan één ouder of verzorger meekomen. Uiteraard kunnen de ouders/verzorgers elkaar wel afwisselen en de massage aan elkaar doorgeven.

Kosten: €110,00, dit is inclusief lesmateriaal, een flesje babymassageolie en een presentje.


Wanneer: 3 aaneengesloten maandagen van 09.00 uur tot 10.30 uur. De cursus start bij een minimum van 3 aanmeldingen.

Ook mogelijk in overleg op een andere dag en tijdstip. 

Deze cursus wordt gegeven bij Verloskundigen Ridderhof, Raadhuislaan 21B in Oss.

 

Ik kom ook bij je thuis voor als een groepsles niet mogelijk of fijn is. Dat zijn dan 3 lessen van 1,5 uur in overleg met jullie welke dag en tijd. Kosten zijn €150 inclusief lesmateriaal en een flesje babymassageolie en een presentje. 

baby-feet.png
bottom of page