top of page

7 redenen om reflexologie toe te passen op je eigen baby!



Babyreflex is een speciale zachte vorm van reflexologie ontwikkeld voor ouders om zelf op hun kinderen toe te passen. In drie overzichtelijke protocollen; Spijsvertering, Slaap en Welzijn – leer je technieken op de voeten en handjes van je baby en peuter of kleuter die je kunt gebruiken om verschillende klachten te verlichten, ter ontspanning en om de band met je kindje te versterken.


1. Slaap verbeteren Door specifieke zones op de voeten te masseren, kun je slaap stimuleren en verbeteren. Een voetreflexmassage werkt heel ontspannend en veel kinderen slapen na een Babyreflexmassage sneller in of langer door.



2. Krampjes

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor krampjes. Babyreflex kan hierbij helpen doordat het de dikke darm ontspant en de doorbloeding in dat gebied verbetert. Ook helpt het om een teveel aan lucht los te laten, wat een oorzaak kan zijn voor krampjes.



3. Obstipatie

Het masseren van de dikke darmzone op de voeten van je kindje kan snel effect hebben op de stoelgang. Het komt regelmatig voor dat baby’s die last hebben van obstipatie na het masseren van de dikke darmzone binnen enkele uren een volle luier produceren.



4. Verkoudheid

Op de voeten zitten punten die je kunt masseren om het immuunsysteem te stimuleren, zodat je baby sneller herstelt van griep of verkoudheid. Het dagelijks masseren van deze punten werkt ook preventief. Het masseren van de neus en keelzone en de diafragmalijn kan verlichting brengen bij een verkoudheid en benauwdheid.



5. Pijn bij doorkomen van tandjes

Het masseren van de zone van de tanden stimuleert de doorbloeding in de mond. Dit werkt ondersteunend en pijnverlichtend bij het doorkomen van tandjes.



6. Versterkt de band tussen ouder en kind

Aanraking is van levensbelang. Babyreflex is een mooie manier van aanraken, een stukje quality time, dat je iedere dag en overal kunt doen. Onderzoek heeft aangetoond dat een dagelijkse Babyreflexmassage van 5 minuten de band tussen ouder en kind versterkt.




7. Het is leuk om te doen!

Je kunt er het hele gezin bij betrekken door broertjes en zusjes bij elkaar te laten oefenen of bij de ouders. Het is een leuke manier om met positieve aanraking met elkaar bezig te zijn!



Ben je geïnteresseerd in het volgen van een cursus babymassage? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn pagina: Cursus babymassage

40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page